Akadálymentes üdülés: Igal Napsugár Ház

Épület kivülröl 2
 • Teljes név: „Napsugár Ház” Szálláshely, Rehabilitációs Képző és Szabadidő Központ
 • NTAK regisztrációs szám: EG 23083896
 • Címe (címre kattintva térkép megnyílik és útvonal tervezhető): 7275 Igal, Hegyi u. 7.
 • Akadálymentesítés mértéke: Teljes építészeti és infokommunikációs akadálymentesség
 • Aktív pihenés helyben: 13 medencés élmény és gyógyfürdő.

Fényképek a „Napsugár Házról”

Fizetési lehetőségek

 • készpénz
 • banki átutalás
 • Szép kártya
 • helyszínen bankkártya

Érdeklődés, időpontfoglalás

igal@mksme.t-online.hu és mse@mksme.t-online, valamint a www.szallas.hu oldalakon e-mailben, továbbá a 06 20 212-3429, vagy a 06 82 412-426 vonalas telefonszámon lehetséges

Általános információk

 1. Egyéni és csoportos üdülési és képzési megrendeléseket az igal@mksme.t-online.hu, a mse@mksme.t-online.hu e-mali címeken, vagy a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete, 7400 Kaposvár, Iszák utca 42. postacímen levélben, vagy a 06-20/212-3429 mobiltelefonszámon, illetve a 06-82/412-426 vonalas telefon tudunk fogadni.
  Elfogadunk Széchenyi pihenő kártyát is. A szolgáltatási díjak, valamint az idegenforgalmi adó fizetése készpénzben, helyszínen bankkártyával vagy banki átutalással történhet, a Panzióban bankkártyás fizetés is lehetséges.
 2. Bármely formában történő megrendelés esetén meg kell adni a következő adatokat:
  1. Megrendelő neve, posta címe, email címe (ha van) telefonszáma,
  2. A szolgáltatást vele együtt igénybevevők neve (kiskorú igénybevevő (k) esetén az életkora)
  3. A tervezett igénybevételi időpont kezdő és utolsó napja, – valamint, ha az általa igényelt időpontban esetleg már nincs szabad férőhely, akkor elfogad-e más időpontot, ha igen, akkor mettől meddig tartó más időpontban.
  4. Az igénybe venni kívánt ellátások: szállás reggelivel, vagy félpanziós ellátás, kedvezményes fürdőjegy, amely a szaunák használatára is jogosít
  5. Az érkezés és távozás várható időpontja és módja: gépkocsival, vagy ha vonattal, autóbusszal, akkor hova, melyik állomásra, mikor érkezik meg a járat, továbbá
  6. Igényel- e autóbusz, vagy vasútállomásról akadálymentes mikrobusszal szállítást, ha igen, akkor a járat pontos érkezési időpontja és megállóhelye.
  7. Van-e speciális elhelyezési, vagy étkezési, vagy segédeszköz igénye, pl. kerekesszéket használó saját kerekesszékkel (mechanikus, vagy elektromos) érkezik, vagy igényel –e helyben biztosított mechanikus, vagy elektromos kerekesszéket, mopedet, vagy igényel-e diétás étkezést, ha igen, akkor milyet (vegetáriánus, cukorbeteg, laktóz érzékeny, glukóz érzékeny, egyéb)
  8. A szolgáltatás kifizetésének módja: készpénz, banki átutalás, Szép kártya, helyszínen bankkártya.

  A megrendelés beérkezése után email-en, vagy postai úton visszaigazoljuk a megrendelést, vagy férőhely hiány esetén alternatív időpontokat ajánlunk. Az elfogadott időpont visszaigazolásával egyidejűleg, a bankszámla számot is tartalmazó előleg számlát, vagy postai utalványt küldünk, amelyen a megrendelt üdülési szolgáltatás díjának 20 %-át a tervezett igénybevételi napot megelőzően legalább 15 nappal korábban beérkezően be kell fizetni, vagy 11743002-20021221-00000000 bankszámla számunkra át kell utalni „Igal” valamint a megrendelő nevének, címének feltüntetésével.

A megrendelés teljesítésére csak akkor vállalunk garanciát, ha az előleg a fenti időpontig számlánkra beérkezik, ennek hiányában a férőhelyet nem tudjuk fenntartani.

A megrendelés lemondása a tervezett érkezési időt legalább 30 nappal megelőzően díjmentes, ezen az időponton belül érkező lemondás esetén a teljes térítési díj 20 %-át lemondási díjként kezeljük, és nem térítjük vissza.
Erzsébet kártyás részvétel esetén, amennyiben a kártya regisztrációja az elektronikus rendszerben megtörtént, akkor azt visszavonni nem lehet, díjat nem áll módunkban visszatéríteni, de a kifizetett szolgáltatás egy éven belül, egyeztetett másik időpontban igénybe vehető.

Az igali gyógyfürdő

A gyógyfürdő vize a tapasztalati adatok alapján igen jó hatással van a mozgásszervi eredetű, a nőgyógyászati jellegű gyulladásos megbetegedésekre.

Az Igali gyógyfürdőben gyógyászati céllal, szakorvos által felírt fürdőjegy, illetve kezelési utalvány – gyógytorna, gyógy masszázs, elektromos kezelések, stb. igénybevételére felhasználható.

Igal és környéke

Igal város, Kaposvártól, Somogy Megye székhelyétől 25 kilométerre, a Balatontól 35 kilométerre a Szántód – Kaposvár főútvonal mentén helyezkedik el. Megközelíthető, a városon áthaladó távolsági autóbuszokkal, illetve a Kaposvári autóbusz állomásra, vagy a vasútállomásra érkező távolsági járatokkal.

Egyes, a városon áthaladó távolsági autóbusz járatoknak van a gyógyfürdő előtt is megállójuk – ez a Panziótól mintegy 700 méterre van, egyes távolsági járatok azonban csak a főútvonal mellett, a helyi művelődési ház előtt állnak meg, amely a Panziótól mintegy 1700 méterre van.

Előzetesen jelzett igény esetén, akár Erzsébet utalvánnyal, akár egyéni módon érkező vendégeink számára a Szántód – Kaposvár főútvonal mellett az Igali Művelődési ház előtti, vagy a fürdő előtti helyi autóbusz megállóktól akadálymentes mikrobusszal vállaljuk megérkezéskor a Panzióba, illetve elutazáskor onnan a megállóhelyre történő szállítást külön térítési díj nélkül.

Kaposvári vasútállomásra, vagy autóbusz pályaudvarra érkezés esetén előzetes megrendelés alapján, akadálymentes mikrobusszal, segítő személyzettel, 60 Ft/km díj – egy út 3.000.-Ft, – több személy esetén a díj természetesen eloszlik – megfizetése mellett, vállaljuk érkezéskor a Panzióba és távozáskor az onnan történő szállítást.

Előzetesen jelzett igény esetén, a mozgásukban korlátozott vendégek számára tudunk kölcsönözni korlátozott számban mechanikus, vagy elektromos kerekesszéket, mopedet vagy gördülő járókeretet.

Az üdülő akadálymentesítése

Panziónkban akadálymentes infraszauna, két személyes pezsgőfürdő kád beemelő szerkezettel, kondicionáló gépek, udvari és beltéri játékok, csúszda, hinta, lengőteke, csocsó, sakk, kártya, társasjátékok, mini könyvtár, asztalitenisz, szalonnasütő, kerti bútorok, napozóágyak, WIFI, valamint akadálymentes parkolóhelyek ingyenesen használhatók.Panziónk egész területe akadálymentes, kerekesszéket használó emberek által is használható, azonban személyi segítségnyújtást csak korlátozott mértékben tudunk biztosítani.

Súlyosan fogyatékos, jelentős gondozásra, folyamatos életviteli segítségre, felügyeletre szoruló embereket csak kísérővel tudunk fogadni.
Igény esetén, akadálymentes mikrobusszainkkal, a környéken lévő turisztikai helyszínekre – pl. Kaposvár Rippl Rónai Villa, Deseda Turisztikai Központ, Szenna Falumúzeum, Katica tanya gyermek és felnőtt élmény központ, stb. – programszervezést vállalunk.

Panziónkban az elhelyezés egyágyas, kétágyas, háromágyas, pótágyazható, akadálymentes fürdőszobás, erkélyes, teraszos, TV-vel, hűtőszekrénnyel, légkondicionáló berendezéssel felszerelt szobákban történik.

Az épület mindkét szintjén van egy – egy teakonyha edényekkel, evőeszközökkel felszerelve, amelyet a vendégek használhatnak. A két szintet akadálymentes felvonó köti össze.

Panziónkban az Egyesületünk foglalkoztatóiban készített dísztárgyak, ajándéktárgyak, hűtőmágnesek, alkalmi kitűzők, textiljátékok, ágyneműk, kül-, és beltéri kőedények, virágtartó edények, stb. vásárolhatók.

A „Napsugár Ház” megközelíthetősége

A Kaposvár – Szántód közötti főútvonalon Kaposvár irányából Igalba érkezés után, vagy Szántód felől történő érkezés után, a templomnál lévő Gyógyfürdő táblánál Kaposvár felől érkezve jobbra, Szántód felől érkezve balra a főútról le kell kanyarodni, majd a gyógyfürdő táblát követve egy körforgalomba érkezés után, az úttal szemben található a gyógyfürdő. A gyógyfürdő előtt balra kell fordulni. A bal oldalon lévő autóbusz megállóhely és parkoló előtt elhaladva jobb oldalon a Camping bejárata után egy hármas útkereszteződés következik: egyenesen előre, jobbra és balra is található két kanyarodó utca. A második, balra kanyarodó, a dombra vezető utcába kell befordulni – Hegyi utca – és bal oldalon kb. 200 méter után található a kis „tornyos” „Napsugár Ház”, előtte kiépített parkolóval. A Panziótól a gyógyfürdő mintegy 600 méter távolságra van, lejtős úton közelíthető meg, ezért naponta, reggeli után 9.30-kor, majd 13.30 órakor, valamint a fürdő zárása előtt, télen 17.30-kor, nyáron 19.00 órakor ingyenesen vállaljuk a vendégek szállítását a fürdő és a Panzió között akadálymentes mikrobusszal.
A gyógyfürdő területe teljes egészében – beleértve az ott elhelyezkedő vendéglátóhelyeket is – akadálymentes.
Több medencéhez van kerekesszéket használó személyek számára a vízbe beemelő szerkezet. Vannak különböző hőfokú beltéri és kültéri gyógyvizes medencék, normál vízzel feltöltött strandmedence, meleg vízzel feltöltött gyermek medencék, óriás vízi-csúszda, tágas, gondozott, parkosított füves napozóhelyek, szaunák, rehabilitációs blokkok, fodrász, manikűr, pedikűr, kozmetikus szolgáltatók, különböző vendéglátóhelyek, szabadidő sportpályák állnak a vendégek rendelkezésére.
A reggeli felszolgálása 7.30 – 9.00 óra között a Panzióban történik (felvágottak, péksütemény, sajt, vaj, saját termesztésű paprika, paradicsom, uborka, méz, dzsem, tea, tej, kávé).
A félpanziós ellátásba tartozó napi egyszeri, három fogásból álló főételt (amely választás szerint lehet ebéd, vagy vacsora) a fürdő területén működő akadálymentes „Marica” étteremben lehet többféle menüből választással igénybe venni.

Árjegyzék 2024

Minőségbiztosítás

Bármely egyedi, a fentiekben nem részletezett igény, vagy az igénybevétel során felmerülő probléma, hiányosság esetén kérjük, keressenek bennünket email-en, vagy telefonon, szívesen állunk rendelkezésre és megpróbáljuk vendégeink igényeit kielégíteni.
Ha elégedett szolgáltatásainkkal, vagy ha bármely hiányosságot észlel, kérjük, jegyezze be Panziónk vendégkönyvébe, vagy írja meg email címünkre annak érdekében, hogy képet kaphassunk vendégeink véleményéről.