Ifjúsági csoportunk megújult!

Csoportkép az ifjúsági csoport alakuló gyűlésén (Kaposvár, Iszák utca)

Bemutatkozás

Az Ifjúsági csoportot azért élesztettük újjá és tettük aktívvá, hogy a látókörünkben lévő fiatalokon kívül felkutassuk és összefogjuk azokat az embereket, akik baleset vagy egyéb betegség folytán másképp élik mindennapos életüket, mint korban hasonló társaik.

A csapatépítés első fő feladata, a fiatalok felkutatása Somogy megyében:

  • Az érintett célcsoport megkeresése a médián és a sajtón, hirdetések útján történik.
  • A bevonás folyamatába a régió csoportvezetőinek segítségét is igénybe vesszük.
  • A városon kívül élő fiatalokat levélben, telefonon, emailben, közösségi oldalakon, valamint személyes megkereséssel szólítjuk meg.
  • Nagy segítséget jelent számunkra az is, hogy a régi tagok felhívják a figyelmünket az időközben eltávolodott fiatalokra, és azokra, akik eddig elérhetetlenek voltak számunkra.

Lényeges, hogy mindenki számára megtaláljuk azokat a feladatokat, melyeket képességeik szerint el tudnak látni egy közösségen belül. Fontos, hogy a fiatalok ne csak a programok résztvevői legyenek, hanem aktívan részt vállaljanak a feladatok megvalósításában. Szeretnénk rávezetni mindenkit, hogy egyenrangú hasznos tagjai a társadalomnak.

Igali megalakuló hétvége

2014. október  17-től 19-ig hivatalos Ifjúsági Club alakuló hétvégét tartottunk Igalban. Egy kis előzetes klubdélután keretében találtuk ki, hogy eltöltünk egy hosszú hétvégét az Egyesületünk Napsugár-ház üdülőjében. A közös főzés mellett a játékos sportoké, nagy beszélgetéseké volt a főszerep. Az idei ősz utolsó gyönyörű, napsütéses hétvégéje nagyon jó hangulatban telt mindenki számára.
Az igali Napsugár ház teraszán beszélgetünkA 4ever young ifjúsági csoport megalakulása: várjuk, hogy megfőjjön az ebéd a bográcsban.Nagy bográcsban készül az ebéd az ifjúsági csoport találkozóján

Adventre készülődés

2014. november 15-én egy clubösszejövetel keretében a karácsonyvárásra hangolódva együtt készítettünk szebbnél-szebb Adventi koszorúkat. Az előre összeválogatott alapanyagokból mindenki kedvére alkothatott.

A 4ever Young ifjúsági csoport adventi koszorúkat készítA 4ever Young ifjúsági csoport adventi koszorúkat készítA 4ever Young ifjúsági csoport adventi koszorúkat készítA 4ever Young ifjúsági csoport adventi koszorúkat készít

 

Karácsonyi buli

2014. december 13-án ajándékozással egybekötött Karácsonyi bulit tartottunk.

karacsonyi bulikaracsonyi buli-1karacsonyi buli-2karacsonyi buli-3

Elérhetőség:

Besenyei Erika
E-mail: napsugarlakootthon@kapos-net.hu
+36-20/220-1043