Tájékoztatás a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ Működéséről

Tisztelt Szülők!

  Fenntartónk, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete óvatos, fokozatos nyitást engedélyez intézményünk számára. A munkatársaink oltása elkezdődött, a védettség megszerzésének függvényében folyamatosan tervezzük a nyitást a Pedagógiai Szakszolgálati Egységünkben is.

  Tájékozódni szeretnénk a korai fejlesztést igénybe vevő családok körében, hogy hányan tartanak igényt a jelenléti fejlesztésekre.  Természetesen, aki úgy érzi, hogy biztonságosabb még otthon maradni, annak továbbra is digitális formában küldjük a feladatokat.

 Amennyiben kinyitjuk az intézményünket, átmenetileg a foglalkozások rendjében változások lesznek: minden gyermeknek egyenlőre heti egy terápiát tudunk biztosítani, abban az esetben, ha több foglalkozásra járt eddig, illetve az órarendek módosulhatnak.

A korábban kialakított biztonsági intézkedéseket kérjük, továbbra is tartsák be mindannyiunk egészségének védelme érdekében:

  • Csak teljesen egészséges gyermeket és őt kísérő felnőttet tudunk fogadni. Nátha, tüsszögés, orrfolyás, köhögés, hőemelkedés, hasmenés esetén kérjük, várják meg a teljes gyógyulást, és utána találkozzunk!
  • Minden kisgyermeket csak 1 felnőtt kísérhet be az intézménybe, 1 felnőtt vehet részt a terápián. Figyeljünk egymásre a folyosón is, kérjük Önöket, tartsanak ott is távolságot!
  • Ne feledkezzenek meg továbbra sem belépéskor a fertőtlenítő kézmosásról!
  • A maszk viselése az intézmény egész területén kötelező.

Két foglalkozás között a fejlesztő eszközöket és a fejlesztő helyiséget kollégáink gondosan fertőtlenítik, ez időigényes, megértésüket köszönjük! Kérjük ezért a Tisztelt Szülőket, pontosan érkezzenek a foglalkozásokra.

Kérjük, hogy az e-mail kézhezvétele után a Napsugár Gyógypedagógiai Központ e-mail címére rögtön válaszoljanak, hogy szeretnének-e jelenléti fejlesztéseken részt venni vagy sem. Mindkét esetben várjuk a döntésük eredményét, hiszen csak így tudjuk megszervezni a következő hetekben a foglalkozások biztonságos rendjét!

Együttműködésüket köszönjük!

Kaposvár, 2021.04.15.

dr. Hegedüs-Beleznai Csilla  Proszonyák Zsuzsanna
Koordinációs Igazgató            Intézményvezető

Ölvetiné Jelinek Beáta

Pedagógiai Szakszolgálati Egység vezető

 

Tisztelt Szülők!

 

Fenntartónk, a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete óvatos, fokozatos nyitást engedélyez intézményünk számára. A fenntartó döntése értelmében 2021.04.19-től korlátozott létszámban gyermekfelügyeletet biztosítunk azon gyermekek részére, akiknek mind a két szülője dolgozik, ezért a napközbeni felügyelet megoldása nehézséget jelent a családoknak. A felügyeletet 3 olyan kollégánk látja el, akik már mind a 2 oltáson túl vannak és védettséget élveznek.

A munkatársaink oltása folyamatban van, a védettség megszerzésének függvényében és a fenntartó döntéseit figyelembe véve hozzuk meg a további intézkedéseket. Az Egyesület a jelen járványügyi helyzetben a családok és a munkatársaink egészségének védelmét tartja elsődlegesnek.

Azoknak a gyermekeknek, akik továbbra is otthon maradnak, a digitális oktatás folytatódik. Kérjük a Tisztelt Szülőket, figyeljék továbbra is az e-mailben küldött tananyagot, vegyenek részt továbbra is az online működő kiscsoportok munkájában. Ezt a mindannyiunk számára nehéz időszakot csak úgy tudjuk átvészelni, ha kapcsolatban maradunk!

Előre láthatólag május 10-e körül várhatjuk a következő nyitási lépést. A járványügyi biztonsági intézkedések természetesen akkor is érvényben lesznek.

 

A fenntartó az intézménnyel közösen május és júniusban több olyan rekreációs programot szervez szabad téren, ahol a családok és a munkatársak közösen vehetnek részt. Lehetőségünk nyílik ott egy kicsit feltöltődni, kikapcsolódni!

Megértésüket és türelmüket köszönjük!

 

Kaposvár, 2021.04.15.

dr. Hegedüs-Beleznai Csilla

Koordináció Igazgató

Proszonyák Zsuzsanna
Intézményvezető

Ballérné Kiss Angéla
Fejlesztő Nevelés-Oktatási Egység vezető

Csikvár Andrea
Óvodai Egység vezető

 

Fokozott-merteku-higienias-szabalyok-eljarasrendje-es-kiegeszitese

  • Bejegyzés kelte :
  • Kategóriák : Felhívások