Támogatott Lakhatás-építése, Első találkozó, További információk

épület
épület I.

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete Napsugár Aquapóniás és Szociális Központ a Kanizsai utca 25. szám alatt  támogatott lakhatási lehetőséget nyújt önellátásra képes vagy részben képes, valamely fogyatékossággal élő ember számára.
Olyan emberek részére készült, akik szívesen megkezdenék önálló életüket, de életvitelükhöz 24 órás személyi segítés szükséges.
Intézményünk apartmanjainak alapterülete  23-25 m2. Az apartmanokhoz  tartozik egy konyhapult, és  akadálymentesített fürdőszoba is.

Bővebb információ érdekében, elérhetőségeink a következők:

Koordinációs igazgató/ Intézményvezető: Dr. Hegedüs – Beleznai Csilla: +36-20/439-9455

esetfelelős: Patcai Katalin +36-20/238-6628

Email: fenntarto@napgyogy.t-online.hu

            naszk@mksme.t-online.hu

Építkezés képei

2021.05.11 TL első találkozó

2021. 05.11.-én került sor az első találkozóra az épülő Támogatott Lakhatás egységében a leendő lakóknak és hozzátartozóik számára, ahol megtekinthették a készülő apartmanokat valamint bővebb tájékoztatást kaphattak az intézményről és a szolgáltatás tartalmáról.

2021.július 05 Támogatott Lakhatás- továbbképzés a munkatársaknak

2021.07.05.-én sor került a Támogatott lakhatásban dolgozó munkatársak továbbképzése, amely során intézményvezetőnk Dr. Hegedüs- Beleznai Csillával együtt megnéztük a Támogatott Lakhatás épületét. Ezt követően bemutatta az intézmény egység által nyújtott szakosított ellátást és a kapcsolódó szolgáltatási gyűrűt, annak rendszerét. Különös hangsúlyt fektetve a szakmai team feladatára: a lakók önállóságának segítésére, a támogatott döntéshozatal fontosságára az emberi méltóság tiszteletben tartásával. Részletesen bemutatta az intézmény Szakmai Programját, Szervezeti Működési Szabályzatát, valamint az Együttélés Szabályainak Tervezetét és egyéb szabályzatokat.

2021. július Komplexszükségletfelmérések

2021.07.hónapban a Támogatott Lakhatás egységében az új lakók Komplexszükségletfelmérései megtörténtek Rausch Ágnes, mentor közvetlen közreműködésével. A szükségletfelmérés kötetlen, vidám hangulatban telt, ahol reszt vehettek a hozzátartozók és az esetfelelős is.

 

  • Bejegyzés kelte :
  • Kategória : Hírek