Támogató szolgáltatási indul a Tabi járás területén

A Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete a TOP-4.2.1-15-SO1-2016-00001 számú Európai Uniós Program nyerteseként, az EU és hazai finanszírozás alapján, Tab város és a tabi járás területének ellátása érdekében, Tab, Kossuth Lajos u. 79. sz. alatti székhellyel (a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetének helyisége) Támogató Szolgálatot hoz létre.
A Támogató Szolgálat autista, értelmi sérült, súlyosan mozgássérült, siket és nagyothalló, vak és gyengénlátó, valamint ritka betegséggel élő fogyatékos emberek és családjaik számára nyújt szolgáltatásokat.
A szolgáltatásokat azok a súlyosan fogyatékos személyek vehetik igénybe, akik rendelkeznek fogyatékossági támogatás ellátással, vagy kiskorú, illetve nagykorú személyként, fogyatékosságukra tekintettel magasabb összegű családi pótlék ellátásban részesülnek.
Szolgáltatásaink: információ nyújtás fogyatékossággal kapcsolatos ügyekben, lakáson végzett személyi segítségnyújtás, speciális szállítás, kerekesszéket használó emberek számára is, akadálymentes mikro busszal.
Jelenleg a Támogató Szolgálat eszközeinek beszerzése van folyamatban, valamint megkezdődött a szolgáltatást végző munkatársak kiválasztása.
Várjuk megváltozott munkaképességű, vagy olyan ép emberek jelentkezését munkatársnak, elsősorban a tabi járás területéről, akik még nem töltötték be a rájuk vonatkozó öregségi nyugdíjkorhatárt és a következő egyéb feltételeknek is megfelelnek.
Gépkocsivezető: „B” kategóriás vezetői engedéllyel és legalább 5 év személygépkocsi vezetői gyakorlattal,
Személyi segítő: szociális gondozó, ápoló, szervező, szociális asszisztens, gyógypedagógiai asszisztens OKJ, illetve ennek hiányában, legalább általános ápoló, vagy ennél magasabb egészségügyi végzettséggel. Az „A” és „B” kategóriás vezetői engedély, valamint a szociális, vagy egészségügyi területen szerzett szakmai gyakorlat, továbbá a felhasználói szintű számítógépes ismeret előnyt jelent. A területen végzett munkához segédmotoros kerékpárt biztosítunk.
Telephelyvezető és információs munkatárs: Felsőfokú szociális szakmai végzettséggel (főiskola, egyetem) részmunkaidőben. Előnyt jelent a megváltozott munkaképesség és a B kategóriás vezetői engedély, valamint a felhasználói szintű számítógépes ismeret.
Az álláshelyekkel kapcsolatban írásos szakmai önéletrajz és a végzettséget igazoló iratok benyújtása szükséges levélben a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete, Varga Zoltán ügyvezető, 7400 Kaposvár, Iszák utca 42. címre, vagy
e-mailban: varga.zoltan@mksme.t-online.hu címre.
A szolgáltatások igénybevétele a pályázati terv szerint
2017. december 1. napjától lehetséges.
Kérjük, kísérje figyelemmel a honlapjainkon (www.msme.hu és www.napsugarkozpont.hu) adott tájékoztatásokat!